Iskias - kivun syy ja sen hoitaminen

 

 

Kun sain parikymppisenä välilevynpullistuman, maailmani romahti.

Olin treenannut lujaa ja lihakseni oli kunnossa. En tiennyt mitä tehdä, eikä lääkäritkään tienneet. Ne hoisivat vain oiretta kipulääkkeillä, kipupiikeillä ja ohjasivat fyssarille. Vaiva kuitenkin toistui vuodesta toiseen. 15 vuoden jälkeen vasta löysin oikean tavan hoitaa selkäni kuntoon. Nykyään voin treenata salilla ilman tukivöitä, käydä juoksemassa, harrastaa triathlonia, ratsastaa, tehdä mitä haluan ilman että selkäni oireilee, vaikka pullistuma on selässäni edelleen.


Iskias hermon kipujen syy tiedetään. Hoito ei aina kohtaa ongelmaa, koska se jää valitettavan usein oireen hoidoksi, ilman että syy otetaan tosissaan. Syy on 99 % tapauksissa rangassa tai syvän pakaralihaksen, piriformiksen kiristyminen. Näiden syiden hoito tapahtuu ainoastaan anatomisesti oikealla treenillä. Manipulaatio on usein tärkeää, mutta hoito ei saa jäädä siihen. Sitä pitää jatkaa toiminnallisella korjaavalla harjoittelulla.

Katso mielenkiintoinen Jukka Harjun video aiheesta.

Käy myös lukemassa lisää toiminnallisesta selkätreenistä:

TOIMINNALLINEN SELKÄTREENI

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.