Vahvemmaksi kiinteämmäksi jaksavammaksi luonnollisin keinoin!

Nimeni on Riikka Lahtinen. Minut tunnetaan rautaisesta asenteesta ja periksiantamattomuudesta saavuttaa asiakkaalle haluttu tulos sekä halusta auttaa ihmisiä saavuttamaan kehon- ja mielen yhtyttä, painonhallintaa, voimaa, energisyyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia luonnollisin keinoin niin että ne kantavat läpi elämän.

Minun tarinaani:

Olen Helsingistä alunperin kotoisin ja rakkaus kuljetti kahden lapseni kanssa Ouluun kun täytin 30 vuotta. 

Minulla on 4 ihanaa lasta, joista 2 syntyi Yli-Iissä, jossa asuimmekin 11 vuotta. Remontoitiin vanhaa suurta (650m2)  koulua ja 12 vuotta hujahti unelmaa toteuttaessa.

Olen ollut kova tekemään töitä jo nuoresta tytöstä asti. Kouluvuosina oli välillä koulun jälkeen 2 eri työtä, pääsin nukkumaan vasta aamuyöstä ja aamulla taas kouluun.

Tulin Helsingissä hyvin toimeen parturi-kampaajayrittäjänä ja sivutyönä piirrettyjen elokuvien dubbaajana, mutta oli rankkaa olla samaan aikaan yrittäjä ja hoitaa yksin kahta lasta. (Mummoille ja papoille suuri kiitos avusta😘)

Tunsin, että en halua näin loppuelämääni jatkaa, oli jokin unelma, mistä en oikein vielä edes tiennyt ja haaveilinkin lapsesta asti että asuisin joskus lämpimässä maassa. Haluan kokea ja nähdä, en jämähtää tuttuun ja turvalliseen. "mikä luonnossa jämähtää paikalleen, kuolee"

Taistelin 20 vuotiaasta asti välilevyn pullistuman kanssa ja tiedän todella miltä tuntuu, kun ei saa sukkia jalkaan tai pääse ylipäänsä kävelemään saatikka kantaa lasta. Kävin jo nuoresta asti kuntosalilla, juoksemassa ja harrastin monia urheilulajeja ja treenasin aina kovaa ja täysillä. Eihän nuorille silloin edes opetettu kehonhuoltoa, saatikka puhuttu fascioista mitään ja olihan aina niin kiirekin ettei ehtinyt moista harrastamaan. Lisäksi välttelin rasvoja, kun luulin että ne kertyy läskiksi vyötäröön ja pakaroihin. Kevytrahkaa ja muita light-tuotteita syöden päivittäin. Leivän päälle kevytjuustoa 1 siivu ja vihanneksia loput. Rollaattorin kanssa selkää kuntoutettiinkin useita viikkoja, ja silloiset lääkärit sanoivat etten enää koskaan voisi juosta, ratsastaa ja juuri valmistuneena alaakin kampaajana kannattaisi vaihtaa. Jotenkin sain kuitenkin vuodet sinniteltyä kampaajana selkäni kanssa, niin että aina tietyin väliajoin oli lääkärikeikka edessä, kunnes alkoi olkapääkin reistailemaan kovien salitreenien ja rasvattoman ruokavalion tuloksena. Muut kolleegat ja salilla kovaa treenavat isot miehet sanoivat vaan aina että ”noi rempat kuuluu asiaan kun kovaa treenataan” tai ”kampaajan ammattitauteja”.  

Kärsin myös aika-ajoin masennuksista ja minulla todettiin paniikkihäiriö parikymppisenä. 

Ihmiset ovat aina kauhistelleet "hulluja" tempauksiani ja eivät uskoneet, että saisin elantoni Yli-Iihin muutettuamme metsän keskellä syrjäseudulla. Mutta minäpä uskoin.

Oulusta ostamamme hometalon oikeustaistelu vei voimia, mutta lopulta siitäkin selvinneenä pääsimme asettumaan Yli-In vanhaan kouluun. Tekemistä riitti valtavasti.

Päätin perustaa heti kampaamon ison talon alakertaan. Odotin tuolloin kolmatta lastani, selkä reistaili, mutta maalipensseli ja sirkkeli heilui. Vanha koulu piti saada asuttavaan kuntoon.

Aloin toteuttaa unelmia, vihdoinkin ikioma talo ja piha ja oma ranta. Muistan sen tunteen aina. Samalla koin pientä ikävää Helsinkiin, mutta se meni ohi jossain vaiheessa, kun matkustettiin joka kuukausi autolla käymään kotikonnuilla rakkaita näkemässä. 

Siitä se sitten alkoi, perustin kampaamon ja myöhemmin majatalon. Paikallislehti halusi heti tehdä jutun uudesta yrittäjästä ja mainitsihan se jutussaan, että olin "suuri seikkailu" tv-ohjelmassakin kilpaillut.  Kampaamon varauslistat alkoivat täyttyä ja majataloonkin alkoi tulla varauksia. Pidin kasvisruokakursseja, perustin luomukahvion/puodin ym…..

Olin harrastanut epäsäännöllisesti joogaa jo nuoresta ja joogafilosofia kiinnosti aina minua, niinpä päätin kouluttautua joogaohjaajaksi. Samaan aikaan selkäni oli huonossa kunnossa taas, joten oli pakko lähteä etsimään ratkaisua. Millä saisin selkäni kuntoon, kun lääkärit ei pystyneet auttamaan. Vatsalihakset ja selkälihakset oli kuitenkin kunnossa, siihen lekurien ammattitaito sitten loppuikin. Aina käskettiin vaan vahvistamaan kyseisiä lihaksia. Lähdin lopulta etsimään itse ratkaisua ongelmiin ja käytyäni joogaohjaajan koulutuksen, sekä rollerfoam-koulutuksia ja opiskeltuani satoja tunteja kehonhuoltoa, fasciaa, ym. Aloin myös ymmärtää syödymme ruuan merkitystä ja uskoin että apu voisi löytyä. Aloin aktiivisesti huoltamaan kehoani pallolla, rullalla sekä dynaamisilla liikkuvuusharjoitteilla ja joogalla, lisäsin reippaasti rasvaa ruokavaliooni, karsin epäsopivia ruoka-aineita ruokavaliostani. Tajusin myös syvien lihasten merkityksen selän kunnossa pitoon. Lisäksi stressillä, emootioilla ja patoutuneilla tunteilla on suuri vaikutus kiputiloihimme joten meditaatio ja parasympaattista hermostoa aktivoivat rentoutusharjoitukset sekä esimerkiksi jooga on ollut hyväksi sekä kipeän selän, että muiden särkyjen hoidossa. Niin tuli myös paniikkihäiriö selätettyä.

Olen viime vuosien aikana juossut marathonin, ratsastanut ja pari puolitriathlon-kisaakin tuli Joroisilla vedettyä ilman selkäkipua  kuntosali ja kehonpainotreenejä unohtamatta. Nykyään ei kehonhuolto jää koskaan väliin.

Yli-Issä asuttujen viimeisten vuosien aikana perustin vielä kotieläinpihan (innostus tähän lähti rakastuttuani alpakoihin ja hommattuani 4 ihanaa poitsua), kahvion, myymälän, verkkokaupan ja lasten leirit pyöri myös 2 kesää.

Perhepiirissä tapahtui viime vuosien aikana paljon vakavia sairastumisia ja huolimäärä oli kova, sairastuin burnoutiin. Yrittäjälle se oli haastavaa, töitä oli siis tehtävä sairastumisesta huolimatta. Tein kuitenkin kaiken kaaoksen keskellä meditaatio-ja rentoutusharjoitukseni, yritin urheilla, huolehtia terveellisestä rasvapitoisesta lähes hiilihydraatittomasta ruoasta, sekä yritin pitää unen riittävänä ja selvisin ja vielä lääkkeittä.

Yritimme 3 vuotta myydä vanhaa koulua, kunnes lopulta tärppäsi. Olin valmis muutokseen perheeni kanssa. Päätettiin myydä koko omaisuus ja lähteä Espanjaan asumaan. 8kk  myytiin tavaroita ja huonekaluja ja 3.6.-19 kun laitoin oven kiinni viimeisen kerran, olo oli huikea ja haikea. Sanoinkuvaamaton tunne, ”emme omistaneet enää kun muutaman laukullisen tavaraa. Uusi sivu elämässä oli käännetty. Oma puhdistautumisriitti oli alkanut. Matka itseen, kuka minä olen, mitä minä haluan. 

Kokemukseni ovat taas vahvistaneet minua ja olen entistä vakuuttuneempi, kuinka elämäntavat ja puhdas ruoka voi parantaa sekä henkisiä että fyysisiä vaivojamme. Olkoon ruoka ja mieli lääkkeemme!!

 

Naturefitpt

 

Koulutuksia:

Parturi-kampaaja (Helsingin kaupungin kauneudenhoitoalan oppilaitos)

Kokonaisvaltaisen joogaohjaajan koulutus (Sonja Kemppainen)

Rentoutusohjaajan koulutus (Sonja Kemppainen)

Kuntosaliohjaaja (Trainer4you)

Personal trainer (Trainer4you)

Faskia ja hermosto, Liike ja Välineet- Tekniikka, Anatomia ja Fysiologia (Jukka Harju)

Faskia ja Foamroller -ohjaaja (Jukka Harju)

Screening & Correcting Mobility- liikkuvuden ja liikeratojen testaus ja korjaus  (Jukka Harju)

Lisäksi useita luentoja ja kursseja sekä  satoja kirjoja hyvinvointiin, ravintoon ja liikuntaan liittyen. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.