Miksi pysyvä painonhallinta ei onnistu?

jojoilu osa 1/3

Näyttääkö vaaka aamulla taas liikaa? Oletko yrittänyt pudottaa painoa erilaisilla pikakuureilla tai median mainostamilla ihmedieeteillä kokien lopulta väsymystä, nälkää ja v…ta ja siten epäonnistunut? Ei ole sinun syysi että olet epäonnistunut, koska markkinoilla tuputetaan mitä epäterveellisempiä keinoja laihtua, missä ulkonäköä yritetään muokata terveyden kustannuksella,  bisness se on mikä jyrää. Kehomme on viisas ja tekee kaikkensa että sinä lopettaisit tällaisen kehon kiusaamisen, joten keho pistää sinut lopettamaan aiheuttaen sinulle väsymystä ja huonoa oloa.

 Minä välttelin nuorena rasvoja ja laskin kaloreita. Halusin pysyä hoikkana. Olen tavannut useita tällaisia asiakkaita ja kun käyn läpi heidän ruokatottumuksia, törmään usein siihen että asiakas joka on kokeillut useitakin pikakuureja, on saattanut saada painon laskemaan reippaastikkin, mutta paino on tullut aina takaisin, jopa isompina vaaan lukemina suuren väsymyksen kera, iho alkanut näyttää samealta ja hiukset elottomilta.  Minä taistelin masennuksen ja välilevynpullistuman kanssa.

Jos meidän solut ei saa tarvittavia ravintoaineita, ne alkaa voida huonosti eikä pysty uusiutumaan. Yleisiä muita syitä jojoiluun on myös kehon liika happamoittaminen. Kehon kuuluisi poistaa ylimääräinen kuona kehosta, mutta jos keho on liian hapan, elimistö kerää kuonan rasvakudoksiin, yleensä ensin lantioon, vatsaan, pakaroihin, reisiin, käsivarsiin. Sitten kun nämä alkaa olla täynnä, alkaa keho kerätä kuonaa sidekudoksiin, niveliin, verisuoniin ja rustoihin. Lopulta rasva kerääntyy maksaan ja munuaisiin. Tämä kaikki altistaa aineenvaihduntasairauksille kuten migreeni, kihti, korkea verenpaine, reuma ym. sekä sappi ja munuaiskiville. Liian happamoitunut keho aiheuttaa myös kipuja nivelissä sekä turvotusta ja ylipainoa.

Hapan keho on altis myös hiivoille ja sienille jotka syövät syömämme ravinnon ennen kuin kehomme ehtii ottaa sitä käyttöönsä. Tämä johtaa väsymykseen ja uupumukseen.

Pahimpia kehoa happamoittavia aineita ovat mm. 

  • sokeri (myös useat hedelmät)
  • käsitellyt maitotuotteet
  • valkoiset vehnäjauhot ja niistä valmistetut ruuat ja leivonnaiset
  • valkoinen riisi
  • kovetetut ja raffinoidut ruokarasvat kuten margariinit ja tavalliset ruokaöljyt
  • vaalea ja ”puhdistettu” tumma leipä
  • liian kova treeni

Nämä aineet myös nostavat verensokeria jolloin haima tuottaa insuliinia, jonka jälkeen verensokeri laskee taas alas ja näläntunne ja väsymys iskee. Noidankehä on valmis…taas syödään jotain mikä pompauttaa sokerit ylös, jolloin rasva kertyy taas jäädäkseen jne….

Pääsin lopulta omasta noidankehästäni tutkittuani ruoan vaikutuksesta kehoon ja mieleen ja mm. muuttamalla ruokavaliotani ja lopetettuani kalorien laskemisen. 

Olen myös asiakkaiden kanssa keskusteltuani törmännyt usein siihen että stressitila on korkea ja aktiivinen palautuminen sekä rentoutuminen puuttuu kokonaan. Ei ole sama asia kehon ja mielen palautumisen kannalta lössähtää päivän jälkeen sohvalle telkkarin ääreen, kuin vaikka käydä piikkimatolle hetkeksi ja sammuttaa kaikki media ja hiluvitkuttimet ympäriltä ja vain hengittää, tai käydä pieni rauhallinen kävely metsässä niin että tunnustelee maata jalkojen alla. 

Mukavaa ja rentouttavaa viikkoa!

Jos kaipaat lisää vinkkejä, tilaa ilmainen painonhallintaopas:

Lataa ilmainen painonhallintaopas tästä

Naturefitpt Riikka

P.S. Jos asut Espajassa ja koet tarvitsevasi apua painonhallinnassa ja haluat ihan henkilökohtaisen, juuri sinun tarpeisiin ja haasteisiin suunnitellun ruokavalion ja treeniohjelmat,  kurkkaa:

 Yksilövalmennuksesta lisätietoa tästä

 

Tai Suomessa asuville etävalmennus:

 Etävalmennuksesta lisätietoa tästä

 

tai ota suoraan yhteyttä p.0445026788 tai [email protected]

Pääset lukemaan koko tarinani tästä

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.