TUNTUUKO USEIN, ETTEI OLE AIKAA HUOLEHTIA OMASTA LIIKKUMISESTA?

 
On tv- lapset- väsyttävä työ- kotityöt ja illalla onkin jo ihan puhki.
Se on ymmärrettävää ja suuri osa ihmisistä taistelee saman asian kanssa. Tapaan jatkuvasti asiakkaita, jotka sanovat "muuten joo, mut ku ei ole aikaa."
Valitettavasti joudun kertomaan, että se on se ei pidä paikkaansa. Meillä kaikilla on 24tuntia vuorokaudessa aikaa, siitä ei voi kiistellä. Noin 1/3 menee nukkumiseen, 1/3 yleensä töihin (yrittäjillä monesti enemmän) ja 1/3 jää johonkin muuhun, johon on sitten sijoitettava kaikki yllä mainitsemani ja ne omat harrastukset.
 
Mitä jos lähdetäänkin katsomaan asiaa siitä vinkkelistä, että mitkä asiat on tärkeitä, ja siitä, että liikunnan ei tarvitse olla tunnin kestäviä rääkkejä. Tiesitkö, että jo 7min päivässä riittää aloittelijalle viemään kehoa terveellisempään suuntaan. 
 
Tiesitkö, että kiireisimmillä yrittäjillä on aina aikaa kalenterissa, se on siis järjestelykysymys. Minä kerkesin tehdä triathlontreenit jotka oli pisimmillään 4h päivässä ja pyöritin monitoimiyritystä ja perhettä eli 7min löytyy jokaisen ihmisen arjesta varmasti jos niin haluaa. Olen saanut jokaiselle asiakkaalleni mahtumaan taukoliikunnan arkeen sopivaksi joten miksi et sinäkin saisi. Listaa ylös päivän tapahtumat muutaman päivän ajan. Asiakkaiden kanssa törmään lähes aina siihen, että sieltä löytyy päivittäin aika paljon esim. tv:n katsomista tai sosiaalisen median parissa oloa. Ja en väitä, että sinulla olisi niin, mutta kun lähdemme pohtimaan, mitkä asiat meille merkitsee eniten, sitä aikaa alkaa löytymään. Kun juttelen ihmisten kanssa siitä, mikä on tärkeintä, vastaus on monesti terveys! 
Me pystymme pienillä asioilla vaikuttamaan siihen, joten kalenterit vaan uusiksi ja liikkumaan. Jos lapset on tärkeysjärjestys nro 1, sitä suuremmalla syyllä on aika alkaa huolehtimaan itsestä. Lapset voivat myös paremmin kun vanhempi on itsestään huolehtiva ja terve.
 
Pyydänkin sinua pohtimaan, missä kohtaa päivää saisit mahtumaan yhden 7 minuuttisen lisää elämääsi?
 
Yleensä aloitetaankin liian rajusti ja se lopahtaa siihen. Suosittelen aloittamaan siis pienellä 7min taukojumpalla ja kun siitä tulee tapa, on helppo lisätä aikaa jne..
 
Eipä muuta tälläkertaa 😉
-Riikka-
 
 
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.