RAAKAA LUETTAVAA, MUTTA PAKKO LUKEA SILTI!!!

 

Viimeaikojen elämäntyyli on jumittanut meidät paikoillemme ja haluamme koko ajan helpottaa toimiamme, ettei kehon tarvitsisi liikkua eikä aivojen työskennellä. Tämä on myrkkyä elävälle ihmiselle. Tuki ja liikuntaelimistö on oikeasti rakennettu liikettä varten. Ennen vanhaan liike oli elinehto. Päivittäinen metsästys, kalastus, kiipeäminen ja taistelu pitivät meidät liikkeessä. 

Jos mietitäänpä, kuinka paljon päivän mittaan monesti tulee istumisttua. Me monestikin istumme aamiaisella, ehkä meikatessa ja hiuksia laittaessa, autoillessamme (tai yleisillä kulkuneuvoilla mentäessä) töihin, monien työpäivä kuluu istuessa, autolla pois, istuessamme illalliselle, odottaessamme lapsen harrastaessa, illalla tai pitkin päivää tv:n tai tietokoneen ääressä tai mitä tahansa tehdessä, mutta kuluttaen sohvaa tai tuolia. Ja mikä kruunaa vielä yön, sikiöasennossa nukkuminen (kyljellään polvet koukussa). Hurjaa, eikö? 

No mitä istumisesta seuraa:

Kuonaa alkaa kerääntyä, verenkierto ei pääse lihaksiin, myofasciaaliset kerrokset lakkaavat liukumasta ja nesteet puristuu ulos kudoksista ja liimaa rakenteet toisiinsa.

Kehon takaosan lihakset heikentyvät, etuosa kiristyy mm.lonkankoukistajat, mitkä aiheuttaa lantion kallistumisen eteen ja notkoselkää tai päinvastoin jos röhnötät sohvalla selkä pyöreänä. Rintalihakset kuivuvat ja kiristyvät, niska yrittää kannatella päätä, hartiat kipeytyvät, verenkierto aivoille huononee ja ajatus ei enää kulje kunnolla. Ryhti huononee, kehon vammautumisriski kasvaa huomattavasti. 

Liikkeen ja kuormituksen puute altistaa osteoporoosille, koska luissamme olevat niitä vahvistavat mineraalit katoavat. 

Kuormituksen puute istuessa aiheuttaa nivelten ja selkärangan välilevyjen rustojen aineenvaihdunnan hidastumisen.

Kulumat ja nivelongelmat nostavat päätään nivelten kuivuessa. Aktiivinen dynaaminen pumppaava liike on elintärkeää nivelten ja niiden rustopintojen toiminnalle. Verenkierto on siellä muutenkin heikkoa ja ne on alttiita kuivumiselle, joten liikkeellä on iso merkitys, jolla saamme sieltä kuonaa liikkeelle ja ravintoa tilalle.

Fasciakerrosten normaali toiminta edellyttää liukua suhteessa toisiinsa. Paikallaanolo ja istuminen liimaa ne yhteen aiheuttaen kiinnikkeitä ja siten liikerajoituksen. Tämä edesauttaa fascian kuivumista, jolloin sen jousto katoaa ja se suoristuu. (fasciassa kuuluisi olla pientä lainetta). Taas vammautumisriski kasvaa kun jousto häviää. Ja pitkään ja paljon paikallaan ollessa ja istuessa voi vammat jäädä pysyviksi, koska kudosten kyky palautua on kadonnut.

Myös hermosto tarvitsee haasteita ja ärsykkeitä kehittyäkseen ja pysyäkseen toimintakykyisenä. Hermot kulkee fascioiden välissä ja niitä ympäröi myös oma kevyt fascia. Nämä fasciat tarttuvat toisiinsa liikkeen puutteen vuoksi aiheuttaen taas kipua ja jumia ja heikentää toimintakykyä. 

Liike lisää myös aivojen toimintaa ja muistikykyä. Jumissa oleva keho, jossa sidekalvot on liimautuneet toisiinsa, ei viesti aivoista lihakseen kulje kunnolla, mikä heikentää reaktiokykyämme ja vammautumisriskiä myöskin. Kaatumistilanteissa mm.elinehto.

Pumppaava liike lisää verenkiertoa jokapuolelle kehoa, ja takaa tärkeiden ravintoaineiden saannin joka solulle kehossamme. Jos edessä on tukkeumia ja kiinnikkeitä, verenkierto ohittaa tämän kohdan ja ravinnonsaanti estyy. Liike auttaa samalla jätteidenpoistossa soluistamme.

Paikallaanolo ja staattinen työ siis liimaa verisuonet jumiin ja ehkäisee verenkierron pääsyä joka paikkaan.

Jo pienikin hetki istumista tai paikallaanoloa laukaisee tämän ketjureaktion. Aivoihin lähtee käsky, että näitä raajoja emme enää tarvitse!!

 

ÄRSYTTÄÄ se, kuinka perintötekijöitä syytetään aina lähes kaikessa!!! Geeni vaikuttaa tottakai riskiin saada kyseinen sairaus, mutta se miten elämme, on iso merkitys saammeko tuon perintösairauden puhkeamaan.

Kuuntele kehoasi, rakasta sitä ja kohtele niinkuin haluaisit sen kohtelevan sinua!!!! Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä ja voit siis jo tänään ryhtyä tekemään loppuelämästäsi laadukkaampaa. 

KATSO VIDEO JA KOKEILE, SE VIE VAIN ALLE 10 MIN ELÄMÄSTÄSI.

Näillä metodeilla minä kuntoutin itseäni selkäsairaasta treenaajasta terveeksi, liikkuvaksi ja jumittomaksi.

MUISTA MYÖS JUOMISEN TÄRKEYS JA RAVINTOAINEIDEN OIKEA LAATU.

Olen näihin metodeihin perustuen laatinut 12 viikkoisen verkkovalmennuksen, jolla pääset passiivisen elämän ja istumisen aiheuttamista ongelmista ja ennen kaikkea ehkäiset niitä.

Katso lisää tästä

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.