MIKSI LAIHDUTUSKUURIT NIIN USEIN EPÄONNISTUVAT?

 MIKSI HALUAMME LAIHTUA KEINOLLA MILLÄ HYVÄNSÄ?
Markkinat on täynnä erilaisia pikakuureja nopeaan painonpudotukseen, joita olet varmasti kokeillut jo monia.
1. Nopea tapa laihduttaa on yleisimpiä virheitä, joita kaikki olemme varmaan kokeneet joskus. "Äkkiä bikinikuntoon nälkää näkemällä ja vaakaa tuijottamalla"
Tämä on kuitenkin varmimpia tapoja epäonnistua yrityksessä. Ensinnäkin pidempään tällaisella nälkäkuurilla oleminen johtaa aineenvaihdunnan hidastumiseen ja jopa sairastumisiin, painon lasku pysähtyy. Vaa-an tuijottaminen tuo vaan lisästressiä, koska elimistömme on niin monimuotoinen, ettei kaikki hyvät asiat ja muutokset näy aina heti vaa-an lukemissa. Ne voi ensin tuntua esim hyvänä olona, energiatasojen nousuna, vaatteet jää isoiksi ym.
Ratkaisuna ehdotan, että teet aluksi siis vain pieniä muutoksia mm. syömällä joka aterialla proteiinia ja ruoka-ajat säännöllisinä. Vähennä sokereita ja viljoja ruokavaliosta. 
 
2. Toinen hyvin yleinen kompastuskivi on, että yritetään muuttaa koko elämä ja tavat heti kerralla. Se ei vaan toimi, palaat nopeammin kuin huomaatkaan vanhoihin tapoihisi ja luovutat.
Ratkaisuna tähän: mieti  3 asiaa, mitkä uskot pystyväsi toteuttamaan vielä puolenkin vuoden päästä, esim proteiinin lisäys ruokavalioon, aikaisemmin nukkumaan meneminen, liikuntaa 2-3 kertaa viikossa (nämä sinun on mietittävä itse tai personaltrainerisi kanssa, ne on oltava muutoksia, joita on helppo toteuttaa)
3. Kolmas kompastuskivi, johon törmään asiakkaissani usein, ja johon olen itsekin aikoinani kompastunut: Alkuinnostuksen takia täytetään almanakkaa erilaisilla liikuntasuorituksilla ja urheillaan ns. liikaa omaan kuntotasoon nähden, yritetään laihtua siis pelkän liikunnan avulla ja ei tehdä ruokavalioon minkäänlaisia muutoksia. Keho ei tuolloin palaudu kunnolla ja tämä johtaa vääjäämättä väsymykseen ja jopa lihomiseen. Liikunta nostaa ruokahalua entisestään, jolloin helposti syö vielä enemmän kuin ennen ja nauttii helpommin makeita välipaloja.
Ratkaisu tähän: Tee pieniä muutoksia ensin esim vain ruokavalioon ja liikkuvuuden parantamiseen, lisää liikuntaa pienissä erissä ja harkiten (kaikki nämä riippuu tietysti lähtötasostasi ja tottumuksistasi)
 
 
Tilaa ilmainen painonhallintaopasas tästä:
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.