LIIKKUVUUSHARJOITTELUN PUUTE ALTISTAA VÄLILEVYNPULLISTUMILLE!!!

 

Mä sain nuorena välilevynpullistuman, jonka seurauksena multa kiellettiin lähes kaikki, josta pidin. Juokseminen, salilla treenaus ja kampaajan ammattiakin suositeltiin vaihtamaan. Se oli järisyttävä uutinen nuorelle pienen lapsen äidille, joka oli vasta pari vuotta sitten valmistunut kampaajan ammattiin. Rollaattorin kanssa selkää kuntoutettiin ja toisen lapseni raskauden aikana ongelma uusi taas.

Lääkärit neuvoivat vaan pitämään vatsalihaksia kunnossa sekä välttämään kaikkea raskasta. ihmettelin suuresti tätä koska lihakseni olivat kunnossa. Siis pinnalliset lihakset.

Tähän olisi löydyttävä jokin ratkaisu, en voinut elää niin että muutaman vuoden välein kaadun sänkypotilaaksi.  Aloin lopulta tutkia asiaa ja perehdyin fascioihin, liikkuvuuden tuomiin hyötyihin, kehon toispuoleisuuden haittoihin, kehonhuoltoon yleensäkin, ravinnon vaikutuksiin, unen tärkeyteen ja lopulta kouluttauduin joogaohjaajaksi sekä personal traineriksi.

Olenkin nyt vuosia saanut pidettyä selän kunnossa ja harrastan mitä vaan ikinä haluankin.

Noin 80% ihmisistä kärsii selän ongelmista jossain kohti elämää. Isoja aiheuttajia tähän on monia, mutta isoja aiheuttajia ovat:

  • HUONO RYHTI, joka johtuu monestakin syystä, mm.istumisesta, kehon takaosan lihasten heikkoudesta ja monien kehonosien liikkuvuusrajoitteista. Alakulo, sekä masennus painavat myös ryhtiä kasaan. Liikkuvuusharjoitteista ja tiettyjen lihasten aktivoinnista löytyy apu ryhdin parantamiseen. 
  • SYVÄT LIHAKSET on heikot monilla selkäongelmaisilla. Poikittainen vatsalihas mm. pitäisi aktivoitua kaikessa liikkeessä ensin. Selkäkipuisella ne aktivoituvat heikosti ja heikkoina ne myös aiheuttavat selkäkipuja. Vinot vatsalihakset stabilisoivat rankaa ja suoria ja leveää selkälihasta tarvitaan sitten raskaampiin koitoksiin.
  • RINTALIHAKSET kasassa. Kädet edessä työskentely ja vielä istuen on myrkkyä kehollemme. Supistunut, kireä rintalihas aiheuttaa suuria ongelmia ryhdin suhteen sekä aiheuttaa monesti kiertoliikkeessä ongelman alaselkään. Lannerankaa ei ole tarkoitettu sivukiertoihin vaan liike pitäisi lähteä rintarangasta, ja kun siellä ei ole tarpeeksi liikkuvuutta, liike nappaa lannerangan mukaan ja voi aiheuttaa pullistuman alanikamien väliin.
  • LONKANKOUKISTAJAN kireys johtuu myös istumisesta, sekä esim yksipuolisesta liikunnasta.                                                      Huomaatko kuinka paljon istut päivittäin? Aamiaista syödessä, autolla töihin mentäessä, töissä, töistä autolla kotiin, kotona sohvalla tv:n tai tietokoneen ääressä, kotona syödessä, nukkuessa jos pidät sikiöasennosta.                                             Lonkankoukistajan kireys vaikuttaa lantion asentoon ja keikauttaa lantion eteen, joka taas aiheuttaa selälle ja koko keholle ongelmia.  

     

Monissa joogaliikkeissä ja rentoutusharjoitteissa huomioidaan juuri näitä ongelmia.

Tutustu joogaan ja tilaa ilmainen jooga ja rentoutusvideo tästä:

Tlaa ilmainen jooga ja rentoutusvideo tästä

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.