GLUTEENIHERKKYYS JA RIIPPUVAISUUS

Mitä tehdä kun huomaa vuodesta toiseen taistelevansa epämääräisten pääkipujen ja kurjuuden kanssa ja kynnys särkylääkkeiden ottamiseen on jo ajat sitten madaltunut, koska ilmankaan ei pärjää?  Useiden hukkaan menneiden, kalliiden lääkärissäkäyntien määrä alkaa turhauttaa ja epätieto, pelko ja ahdistus alkavat kalvamaan, kun särkylääkkeet on ainoa apu, mitä saatavilla on. Ei diagnoosia, mikä selittäisi säryt. Ja lopulta  ahdistus, kun huomaa, että perus särkylääkkeetkään ei enää auta ja on siirryttävä aina vaan vahvempiin kipulääkkeisiin.

Tiedän miten se turhauttaa

Tätä oravanpyörää kävin itse läpi selittämättömien hermosäryn kaltaisten lonkkasärkyjeni sekä päänsärkyjeni kanssa. Vuosien taistelu, eri erikoislääkäreillä ravaamista, tyhjiä epämääräisiä diagnooseja ja lääkärien vähättelyitä, kun edes mainitsin sanan mahdollisesti ruoasta johtuvista kivuista. "Luulosairautta",  "juoksijan lonkat", "venyttele enemmän", "olisiko lonkkasi ylirasittuneet"  -diagnooseja. Aloin epätoivoisesti tutkimaan eri tutkimustuloksia sekä vaihtoehtoja esim. ruuan mahdollisesta osuudesta asiaan. Jätin päättäväisenä viljat pois ruokavaliostani, ja tulokset oli huikaisevat. Lisäsin ja poistin eri ruoka-aineita ruokavalikoimastani, pikkuhiljaa huomasin lonkkasärkyjeni vähenevän ja lopulta ne oli poissa. Halusin tahallaan testata että palasin entiseen huomatakseni, oliko ruokavaliomuutoksella osuutta asiaan ja aina kun tein näin, kivut ja oireet palasivat.

Lisävahvistusta asiaan

Juteltiin näistä asioista aina siskoni kanssa ja hän oli kärsinyt ihan samoista oireista pitkään, hän oli tehnyt ihan saman johtopäätöksen, eli ruokavaliomuutoksella kivut pysyivät poissa. Siskollani oli lisäksi ollut aina vuosien ajan selittämättömiä vatsakipuja hermosärkyjen lisäksi.

Olen nyt vuosien aikana todennut saman auttavan useita asiakkaitani. Luin monta artikkelia, missä useat edistykselliset lääkärit ovat hoitaneet menestyksellisesti useita potilaitaan ruokavalion avulla ja tekevät mm. gluteeniyliherkkyystestin asiakkailleen aina kun syitä ei muualta löydy. 

Olen etsinyt tutkimustuloksia, jotka osoittavat nämä asiat myös tieteellisesti, ja olenkin löytänyt niitä useita. Monet ihmiset ei usko asioihin, ennenkuin on asioista tieteellistä näyttöä. Vaikka asia ei oikeasti ihan näinkään ole, koska tieteellisissä tutkimuksissa ei ole koskaan ihmisen koko keho ja sen toiminta mukana, yksilöerot, hormoonitoiminta, geenit ym..ym.. Mutta siis tutkimustuloksiakin aiheesta löytyy, eli nämä ei perustu ns. joidenkin kutsumaan tuuriin tai sattumaan.

Gluteeniyliherkkyys voi olla vaikka et sitä tiedäkkään

99% niistä, joiden kehossa gluteeni saa aikaan immuunireaktion, eivät edes tiedä asiasta. Gluteeniyliherkillä voi olla aivotoiminnan (neurologisia) häiriöitä. Hermostosairauksista kärsivillä gluteeniyliherkkyys on tosi yleistä. Eli vaikka gluteeni ei aiheuttaisi suolistossasi tai muuten sisäelimissäsi näkyviä tai tuntuvia ongelmia, saattaakin se esiintyä aivotoiminnan häiriöinä. Tämän olen jo itsekin todennut ihan jo ns. aivosumuna gluteenipitoisten viljojen syönnin jälkeen. Ajatellaanpa, kuinka moni syö esim. voileivän eväänä töissä. Oletko kuullut koskaan sanontaa: ruokalepo? Kun ruuan jälkeen väsyttää niin että aivot ei toimi ja haukotuttaa. Luova tai ajatusta vaativa työ lähes mahdotonta. Miten olisivat esi-isämme pysyneet hengissä, jos ruuan jälkeen olisi pitänyt ummistaa silmät hetkeksi, vaikka vihollinen vaanisi nurkan takana. Ruuan tarkoitushan on tuoda energiaa soluillemme, aivoillemme ja kehollemme, eikä suinkaan viedä sitä pois.

Riippuvaisuus

Hurjaksi tämän tekee myös se, kuinka runsasgluteeniset viljat aiheuttavat riippuvuutta, ja silti niitä edelleen suositellaan terveyttä edistävässä ruokaympyrässämme ja käypäsuosituksissa, vaikka todellisuudessa tästä ei hyödy muut kuin ruokayhtiöt ja lääketeollisuus sekä lääkärit potilaiden määrän kasvaessa.

Olet varmasti joskus kokenut jonkinlaisen euforian tunteen syötyäsi vaikka vappumunkin tai croisantin. Se tunne ei ole vain kuvitelmaa.

Croisant, Kahvi, Aamiainen, Maku, Aamu

Tosiasiassa ruuansulatus hajoittaa gluteenin polypeptideiksi, jotka voivat läpäistä aivoja suojaavan aivoveriesteen. Tämän jälkeen polypeptidit pääsevät sitoutumaan aivoissa sijaitseviin morfiinireseptoreihin, mikä saa aikaan mielihyväaistimuksen.

Nämä samat reseptorit vastaanottaa myös opiaattihuumeiden miellyttävää tunnetta ja riippuvuutta tuottavat ainesosat. Tämänkaltaisia polypeptidejä kutsutaan tieteessä eksorfiineiksi joka on lyhenne morfiinin kaltaisista yhdisteistä. Eksorfiinit toimivatkin kehossa morfiinin tavoin, luonnollisena kipulääkkeenä. Kiinnostavaa tutkimuksissa on se, että samat ainesosat, mitä käytetään opioidihuumeiden vaikutusten kumoamiseksi, pysäyttää myös eksorfiinien vaikutukset. Kun eksorfiinia sisältävistä tuotteista luovutaan, joillain ihmisillä ilmenee selvästi vieroitusoireita.

Tämän olen myös huomannut itsekin, kun ennen söin päivittäin paljon leipää, se ei oikeastaan koskaan täyttänyt edes vatsaa kunnolla ja aina piti saada lisää, sama lukuisilla asiakkaillani.

Ruokateollisuus hyötyy tästä

Jos matematiikka on sen verran hallussa että 1+1=2 laskutoimitus ei tuota vaikeuksia, ei tarvitse ihmetellä, miten voittoa tavoitteleva (ei terveyttä tevoitteleva) ruokateollisuus on huomannut tämän tosiseikan ja tunkee gluteenia lähes kaikkiin elintarvikkeisiin. Sitä löytyy useimmista tuotteista, missä et edes uskoisi sitä olevan mm. mausteissa, kastikkeissa, jäätelössä, voiteissa, kosmetiikassa, makeutusaineissa ja lukemattomissa muissa. Ihmisten riippuvaisuus tuo lisää kassaan rahaa. Pelottava mutta tosi asia!!!

 

Lataa ilmainen opas painonhallintaan tästä

Tutkimuksia mm. William Davis, tohtori Christine Ziodrou: The journal of biological chemistry, Dr.Marios Hadjivassiliou glutein sensitivity as a neurological illness J Neurol Neurosurg Psychiatry

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.